Oedeemfysiotherapie

Bij Fysio Totaal Waalwijk begrijpen we dat een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht ernstige gevolgen kan hebben. Onze gespecialiseerde oedeemfysiotherapeuten zijn er om verlichting te bieden aan diegenen die te maken hebben met abnormale vochtophopingen, ook wel oedeem genoemd. Ontdek hoe onze uitgebreide benadering van oedeemfysiotherapie kan helpen bij het herstellen van het evenwicht en het bevorderen van welzijn.

Wat is oedeemfysiotherapie?

Oedeemfysiotherapie richt zich op de behandeling van abnormale vochtophopingen in het weefsel, bekend als oedeem. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals verwijdering van lymfeklieren na een operatie, veneuze problemen, trauma, of als gevolg van oncologische ingrepen. Onze gespecialiseerde therapeuten zijn getraind om de juiste behandelingen toe te passen en een persoonlijke aanpak te bieden die aansluit bij de specifieke oorzaak van het oedeem.

Doelgroep oedeemfysiotherapie

Oedeemfysiotherapie is geschikt voor mensen die te maken hebben met verschillende vormen van oedeem, waaronder lymfoedeem, veneus oedeem, traumatisch oedeem, primair lymfoedeem, lipoedeem, en oedeem na diverse medische ingrepen.

Onze therapeuten werken nauw samen met patiënten om een behandeling op maat te bieden, rekening houdend met individuele behoeften en medische geschiedenis.

Oedeem therapie Fysio Totaal Waalwijk

Bij welke klachten kan oedeemfysiotherapie helpen?

Oedeemfysiotherapie is effectief bij klachten veroorzaakt door abnormale vochtophopingen, zoals zwelling, verminderde mobiliteit en pijn. De behandeling omvat verschillende modaliteiten, waaronder compressietherapie met bandages of therapeutische elastische kousen, oefentherapie om de spierpomp te stimuleren, manuele lymfedrainage voor verhoogde transportcapaciteit en lymftaping in specifieke situaties.

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Totaal Waalwijk

Bij Fysio Totaal Waalwijk staan onze ervaren oedeemfysiotherapeuten klaar om deskundige zorg te bieden. Onze benadering omvat een combinatie van compressietherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage en lymftaping, afgestemd op de unieke behoeften van elke patiënt. Kies voor Fysio Totaal Waalwijk en ontdek de verlichting die oedeemfysiotherapie kan bieden.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

"Vakkundig "

Vakkundig hebben ze me van mijn hardloopknie afgeholpen. Met advies over houding en de juiste oefeningen was ik snel weer aan de gang.
- Jeroen Pulles -

"Zeer vriendelijke geholpen, netjes en zeer kundig"

Si gewricht zat al zeer lang vast, Na zeer goede intake en onderzoek, een duidelijk behandelplan. Duidelijke uitleg, ook al een plan b besproken omdat er werd uitgelegd dat er een mogelijkheid was dat het niet los zou komen. Na 3 behandelingen wisten ze of verder behandelen zin had. Die eerlijkheid is fijn. Ramon is een zeer kundige vakman. Mijn Si gewricht is los na enkele behandelingen. Zeer vriendelijke geholpen, netjes en zeer kundig. Ook samenwerking podo werkt super. Ik raad iedereen deze manueel therapeut/ fysio aan.
- Ingeborg van Rooij -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Vrijwel alle specialismen onder 1 dak

Betrokken fysiotherapeuten met hart voor de zorg

Contracten met alle grote zorgverzekeraars

Fysio Totaal