Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Het is een hands-on benadering waarbij de manueel therapeut gebruikmaakt van specifieke mobilisaties en manipulaties om gewrichten te beïnvloeden en de functie van spieren, gewrichten en zenuwen te verbeteren. Deze therapievorm gaat verder dan reguliere fysiotherapie en legt de nadruk op het herstellen van de optimale bewegingsmogelijkheden van het lichaam.

Voor wie is manuele therapie?

Manuele therapie is geschikt voor mensen met klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van gewrichten. Vaak ervaren mensen beperkingen in hun bewegingsvrijheid, stijfheid of pijn. Ook bij specifieke klachten zoals hoofd- en nekpijn, duizeligheid, rugklachten en problemen met de gewrichten in armen en benen kan manuele therapie uitkomst bieden. Het is een gepersonaliseerde aanpak die rekening houdt met de individuele behoeften en klachten van de patiënt.

Hoe kan manuele therapie helpen?

De therapie kan mensen op verschillende manieren helpen. Allereerst verbetert het de mobiliteit en functie van gewrichten, wat resulteert in een soepelere beweging. Daarnaast kan het de spierspanning verminderen en de houding optimaliseren. Door middel van gerichte oefeningen en advies over zelfmanagement krijgen patiënten handvatten om hun herstel te ondersteunen en klachten te voorkomen.

manuele therapie

Bij welke klachten kan manuele therapie helpen?

De therapie is effectief bij diverse klachten, waaronder nek- en schouderklachten, hoofdpijn, lage rugpijn, knie- en enkelklachten, en andere gewrichtsproblemen. Ook kan het ingezet worden bij specifieke aandoeningen zoals artrose. Een grondige analyse van de klachten door de manueel therapeut vormt de basis voor een op maat gemaakt behandelplan, waarbij de focus ligt op het herstellen van de optimale beweeglijkheid en het verminderen van klachten.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal op 0416 – 336537