Geriatrie fysiotherapie

Bij Fysio Totaal Waalwijk staat de zorg voor de ouder wordende mens centraal. Onze gespecialiseerde geriatriefysiotherapeuten, erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), hebben zich toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg aan ouderen en mensen met meerdere gezondheidsuitdagingen. Ontdek hoe geriatrie fysiotherapie bij Fysio Totaal Waalwijk het verschil kan maken in het bevorderen van mobiliteit, herstel na ziekenhuisopname en het verbeteren van de levenskwaliteit.

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is een gespecialiseerde discipline binnen de fysiotherapie die zich richt op de unieke behoeften van ouderen en individuen met meervoudige gezondheidsproblemen. Onze geriatriefysiotherapeuten hebben na hun initiële opleiding tot algemeen fysiotherapeut een deeltijd masteropleiding afgerond. Deze grondige scholing stelt hen in staat om gericht en effectief te werken aan de specifieke behoeften van deze doelgroep.

Bovendien zijn onze geriatriefysiotherapeuten ingeschreven in het kwaliteitsregister fysiotherapie (KRF). Ook beschikken ze over uitgebreide expertise in het behandelen van uiteenlopende ziektebeelden die vaak voorkomen bij ouderen. Ze hechten veel waarde aan samenwerking en werken nauw samen met mantelzorgers en andere zorgverleners om een holistische en op maat gemaakte aanpak te bieden.

Voor wie is geriatrie fysiotherapie?

Deze vorm van therapie is ontworpen voor de ouder wordende mens en mensen met meerdere gezondheidsproblemen.

Geriatrie fysiotherapie richt zich op het verbeteren van mobiliteit, het overwinnen van angsten voor vallen, het bevorderen van zelfstandigheid in dagelijkse taken, en het faciliteren van revalidatie na ziekenhuisopname.

manuele therapie FysioTotaal

Bij welke klachten kan geriatrie fysiotherapie helpen?

Geriatrie fysiotherapie is effectief bij diverse klachten, waaronder herstel na ziekenhuisopname (bij delier of longontsteking), loopproblemen, frequent vallen en de angst hierbij, Parkinson of parkinsonisme, herstel na een CVA, en fysieke achteruitgang bij dementie. Onze geriatriefysiotherapeuten werken samen met de patiënt en andere zorgverleners om specifieke behandelplannen op te stellen en de hulpvraag te beantwoorden.

Geriatrie fysiotherapie bij Fysio Totaal Waalwijk

Fysio Totaal Waalwijk biedt een veilige omgeving waar de gezondheid van ouderen voorop staat. Hoewel de behandeling in sommige gevallen duurder is dan algemene fysiotherapie, staat de kwaliteit van zorg bij ons hoog in het vaandel. Kies voor Fysio Totaal Waalwijk voor deskundige en zorgzame geriatrie fysiotherapie, omdat uw welzijn onze prioriteit is. Neem contact op met onze praktijk om te bespreken hoe wij u het beste kunnen ondersteunen.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537