Oncologische zorg

OncoFYTaal

Fit blijven door te bewegen tijdens uw ziekte! OncoFYTaal is een beweegprogramma dat speciaal is opgezet voor mensen met een oncologische aandoening. U blijft fitter, energieker en heeft een betere kwaliteit van leven wanneer u blijft bewegen.

Het belang van bewegen tijdens een oncologische aandoening

Helaas krijgen steeds meer mensen te maken met een oncologische aandoening. De aandoening en de behandeling kunnen heel ingrijpend zijn, met veel gevolgen voor uw lichaam en algehele gezondheid. Vermoeidheid, minder spierkracht en een slechte conditie kunnen allemaal invloed hebben op uw dagelijkse handelingen en uw kwaliteit van leven.

Door op een goede manier te bewegen, kan uw conditie en spierkracht (deels) behouden blijven. U blijft hierdoor fitter, energieker en zelfs uw weestand krijgt hierdoor een boost. U merkt dit doordat u een betere kwaliteit van leven behoudt en u fitter voelt. OncoFYTaal is 100% gericht op het behoud van vitaliteit tijdens een oncologische aandoening.

Wie komt in aanmerking voor het programma?

U kunt voor, tijdens of na de behandeling deelnemen aan het programma. Om te kunnen starten is het wel belangrijk dat u in staat bent om te trainen. Alvorens u toegelaten wordt tot het OncoFYTaal beweegprogramma, testen we in hoeverre u kunt deelnemen.

De uitslag van deze intake bepaalt of u aan het programma kunt deelnemen. Deze intake bepaalt vervolgens ook de beginsituatie van het beweegprogramma.

Het is niet mogelijk om het programma uit te voeren tijdens een intensieve fase van de behandeling of wanneer u een andere aandoening heeft die inspanning onmogelijk maakt.

Oncofytaal Fysiototaal

Hoe ziet het programma eruit?

De totale duur van het programma is 18 weken. Dit is een lange periode, waarbij u de eerste 12 weken 2x per week en de laatste 6 weken 1x per week bij ons komt trainen. Starten met het beweegprogramma is op ieder moment mogelijk. De training bestaat uit intensieve krachttraining, waarbij het gewicht bij de oefeningen geheel wordt aangepast aan uw situatie. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan ontspanningsoefeningen. U wordt tijdens het gehele programma intensief begeleid door een ervaren fysiotherapeut.

Welke resultaten kunt van het programma verwachten?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kankerpatiënten de spiermassa sterk is verminderd en de botdichtheid abnormaal laag is. Door intensieve krachttraining is dit te verbeteren.

Ook is er een sterke afname van vermoeidheid aangetoond. Dit effect kan tot een jaar na het programma behouden blijven.
De volgende resultaten zijn aangetoond bij een beweegprogramma:

30% verbetering van de spierkracht

vermindering van de algemene vermoeidheid

Toename van de conditie

Een verbetering van het afweersysteem

OncoFytaal FysioTotaal

Kosten en aanmelding

Het programma wordt in veel gevallen vergoed door de verzekering. Dit kan soms vanuit de basisverzekering zijn of soms vanuit een aanvullende verzekering. Wanneer u niet voor vergoeding in aanmerking komt, dan zijn de totale kosten voor het programma van 18 weken €450,-. U krijgt hiervoor dan een maandelijkse nota voor het betreffende deel van het bedrag.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken of u voor vergoeding in aanmerking komt. U kunt ons bellen of een bericht sturen wanneer u meer wilt weten over het programma of wanneer u een intake wilt doen. Zowel de intake als het starten met het beweegprogramma is op ieder moment mogelijk.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537