Psychosomatische fysiotherapie

Bij Fysio Totaal Waalwijk begrijpen we dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Onze psychosomatische fysiotherapie richt zich op de complexe relatie tussen lichamelijke klachten en psychische stressfactoren. Of u nu fysieke ongemakken ervaart door werkstress, emotionele druk of onverklaarde klachten heeft, onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om u te helpen de balans te herstellen en een weg te vinden naar welzijn.

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie concentreert zich op lichamelijke klachten die ontstaan onder invloed van stress, druk op het werk of emotionele belasting. Wanneer het lichaam overmatig stress hormonen produceert, kunnen fysieke klachten zoals hoofdpijn, spierspanningen, hartkloppingen, vermoeidheid en slaapproblemen optreden. Deze therapie is bedoeld om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en helpt bij het begrijpen en beheersen van stressgerelateerde symptomen.

Voor wie is psychosomatische fysiotherapie?

De fysiotherapie is geschikt voor iedereen die fysieke klachten ervaart als gevolg van stress, spanning of emotionele belasting. Het is ook effectief bij ‘onbegrepen’ klachten, waarbij er geen duidelijke medische oorzaak is gevonden. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten werken samen met u om alle relevante factoren te identificeren en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Psychosomatische Fysiotherapie doelgroep

Bij welke klachten werkt psychosomatische fysiotherapie?

De fysiotherapie is gericht op klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, hartkloppingen, vermoeidheid en slaapproblemen die ontstaan als gevolg van disbalans tussen lichaam en geest. De behandeling omvat diverse therapievormen, waaronder ademhalings- en ontspanningstherapie, mindfulness, gesprekstherapie, lichaamsgerichte oefentherapie, haptische behandeling en graded activity. Door deze benaderingen te combineren, streven we naar een evenwichtige benadering van uw welzijn.

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Totaal Waalwijk

Bij Fysio Totaal Waalwijk bieden we niet alleen gespecialiseerde psychosomatische fysiotherapie, maar ook een holistische benadering die rekening houdt met uw unieke behoeften. Onze fysiotherapeuten luisteren actief naar uw verhaal, identificeren stressfactoren en werken samen aan een behandelplan dat past bij uw specifieke situatie. Kies voor psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Totaal Waalwijk en ontdek de weg naar harmonie tussen lichaam en geest. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en maak een afspraak.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537