Neurorevalidatie

HersenFYTaal

Stimuleer de vitaliteit van uw brein door te bewegen! HersenFYTaal is een oefengroep voor mensen met neurologische aandoeningen zoals bijv. na een beroerte of infarct, of mensen met polyneuropathie. Regelmatig lichamelijke activiteit kan de gevolgen van het verouderingsproces vertragen en de vitaliteit van uw hersenen stimuleren.

Het belang van bewegen voor de vitaliteit van uw hersenen

Dat bewegen belangrijk is voor iedereen, is bij de meeste mensen wel bekend. Landelijk wordt hier aandacht aan besteed via reclames, informatiefolders, maar ook door diverse tv-programma’s. Regelmatige lichamelijke activiteit bij ouderen kan de gevolgen van het verouderingsproces vertragen en de vitaliteit stimuleren. Bewegen is een belangrijke manier om het verlies van spiermassa en conditie tegen te gaan. Daarbij heeft het een positieve invloed op het bevorderen en behouden van de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Wie komt in aanmerking voor het programma?

Het programma is gericht op mensen met een neurologische aandoening. U kunt met verschillende aandoeningen deelnemen. Dit kunnen hersenaandoeningen zoals dementie of Parkinson zijn. Ook kunt u deelnemen wanneer u de gevolgen ondervindt van een hersenbloeding/herseninfarct of een ongeval.

Fysiototaal

Hoe ziet het programma eruit?

HersenFYTaal is een oefengroep die iedere woensdag van 13.30-14.30 (half twee tot half drie) plaatsvindt op locatie de Coubertinlaan 10D. Er is een ervaren geriatriefysiotherapeut aanwezig bij de oefeningen. Het oefenen doen we in een rustige oefenzaal en in kleine groepen van maximaal zes personen. De zaal beschikt over diverse apparaten en materialen zodat we optimaal kunnen trainen. Tijdens deze trainingen wordt er aandacht besteed aan het verbeteren/behouden van de conditie, spierkracht, mobiliteit en balans.

Kosten en aanmelding

Het programma wordt in veel gevallen vergoed door de verzekering. Dit kan soms vanuit de basisverzekering zijn of soms vanuit een aanvullende verzekering. Wij helpen u graag bij het uitzoeken of u voor vergoeding in aanmerking komt. U kunt ons bellen of een bericht sturen wanneer u meer wilt weten over het programma of wanneer u andere vragen heeft. Wij nemen de mogelijkheden graag rustig met u door.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537