Longrevalidatie

Beweegprogramma COPD

Minder klachten door te bewegen! Ons beweegprogramma COPD is gericht op het verminderen van klachten bij mensen met COPD. U krijgt meer lucht door op de juiste manier te bewegen.

Het belang van bewegen Bij COPD

Denkt u dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden, omdat u benauwd wordt bij inspanning? Het omgekeerde is waar. Want juist wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem heeft, (kortweg COPD) is het belangrijk dat u beweegt! Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en uw mogelijkheden zullen steeds verder afnemen. Terwijl bewegen juist lucht geeft. Om dit bewegen extra te stimuleren, hebben wij een speciaal een beweegprogramma ontwikkeld. Dit is volledig gericht op mensen met COPD.

Wie komt in aanmerking voor het programma?

Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u ook last van hoestbuien? Is uw conditie niet goed? Dit zijn allemaal klachten waar het programma bij kan helpen. Ons beweegprogramma is voor iedereen die klachten heeft door COPD. Dit kunnen klachten zijn als:

Sneller vermoeid worden/ verslechteren van de algemene conditie

Benauwdheid

Hoesten en mogelijk slijm opgeven

Verminderde kwaliteit van leven

Wanneer u last heeft van COPD, dan is de kans groot dat u baat heeft bij ons programma.

COPD FysioTotaal

Hoe ziet het programma eruit?

De frequentie en duur van het programma zijn afhankelijk van het doel dat u en de fysiotherapeut samengesteld hebben. Het programma wordt namelijk voor u persoonlijk opgesteld. U traint dan ook met een fysiotherapeut, die u begeleidt bij de oefeningen. U kunt het programma volgen in onze rustige oefenzaal.

Ook kunt u na het volgen van het beweegprogramma uw training bij ons voortzetten. U kunt dan gebruik maken van onze faciliteiten en er is altijd een kundige fysiotherapeut die u kan ondersteunen.

Welke resultaten kunt van het programma verwachten?

Een belangrijk doel van het beweegprogramma is het inzicht krijgen in wat uw eigen kunnen is. Leren omgaan met uw klachten is hier een voorbeeld van, want het is belangrijk dat u leert te herkennen hoe u lichaam reageert. Daarnaast zijn er ook persoonlijke doelen tijdens het beweegprogramma.

Dit kunnen specifieke doelen zijn zoals conditie, spierkracht en beweeglijkheid. We gaan dan ook samen aan de slag om uw belastbaarheid te verbeteren. Tijdens de oefentherapie besteden we tevens aandacht aan de ademhaling en voorlichting.

Daarnaast kan het beweegprogramma u helpen te voldoen aan de NNGB ( de Nederlandse Norm Gezondheid Bewegen). Dat is een richtlijn van de overheid waarin gezonde beweging wordt aanbevolen. Uw algehele gezondheid heeft dus baat bij dit programma.

COPD FysioTotaal

Kosten en aanmelding

De kosten van het programma worden geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraars vergoed. Dit is afhankelijk van hoe uitgebreid u aanvullend verzekerd bent. Indien u een chronische indicatie heeft, dan wordt het programma na de 20e sessie uit uw basisverzekering vergoed. U kunt op ieder momenten starten met het beweegprogramma. Zowel de intake als het starten met het beweegprogramma is op ieder moment mogelijk.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537