Nek fysiotherapie

Nek fysiotherapie is een specifieke vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van nekgerelateerde problemen en het verbeteren van de functie en mobiliteit van de nek. Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het herstellen en optimaliseren van de bewegingsfunctie van het lichaam.

Wat is nek fysiotherapie?

Bij nek fysiotherapie wordt speciale aandacht besteed aan de nekregio, waarbij verschillende technieken en oefeningen worden gebruikt om klachten te verminderen en herstel te bevorderen.

Voor wie is nek fysiotherapie?

Nek fysiotherapie is geschikt voor mensen die last hebben van uiteenlopende nekklachten, variërend van acute pijnsymptomen tot chronische aandoeningen.

Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die kampen met nekpijn als gevolg van een verkeerde houding, overbelasting door werkgerelateerde activiteiten, letsel door een ongeval, spierverrekkingen, of degeneratieve aandoeningen zoals artrose.

Ook mensen met klachten als gevolg van stress, spanning en slechte ergonomische gewoonten kunnen baat hebben bij nek fysiotherapie.

Nekfysiotherapie FysioTotaal Waalwijk

Bij welke klachten kan nek fysiotherapie helpen?

Nek fysiotherapie kan effectief zijn bij een verscheidenheid aan nekklachten, waaronder stijfheid, pijn, spanning, hoofdpijn, uitstraling naar de schouders of armen, en beperkte bewegingsvrijheid.

Door middel van verschillende behandelmethoden zoals mobilisaties, massage, oefentherapie en houdingsadviezen kan een nekfysiotherapeut de klachten verminderen, de spieren versterken, de mobiliteit verbeteren en de algehele functie van de nek herstellen.

Tevens wordt er vaak aandacht besteed aan preventieve maatregelen om terugkerende klachten te voorkomen, zoals het aanleren van goede ergonomische principes en ontspanningstechnieken.

Fysio Totaal Waalwijk, uw specialist in nek fysiotherapie

Het identificeren van de oorzaak van nekpijn is een uitdagende taak vanwege de complexiteit van de nek. De nek bestaat namelijk uit honderden botjes, pezen en spieren. Onze nekfysiotherapeut legt daarom de focus op zowel de diagnostiek als de behandeling van nekklachten.

Onze therapeut combineert expertise met empathie, en we streven ernaar om niet alleen uw symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. Kies voor Fysio Totaal Waalwijk en ervaar de zorg en toewijding die uw nek verdient. Herontdek bewegingsvrijheid en welzijn met onze deskundige begeleiding.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537