Rug fysiotherapie

Rug fysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen en voorkomen van rugklachten. Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met het optimaliseren van de bewegingsfunctie van het lichaam.

Wat is rug fysiotherapie?

Bij rug fysiotherapie ligt de focus specifiek op het diagnosticeren, behandelen en revalideren van rug gerelateerde problemen, zoals pijn, stijfheid en beperkte mobiliteit.

Voor wie is rug fysiotherapie?

Het is bedoeld voor een breed scala aan mensen die last hebben van rugklachten, variërend van acute blessures tot chronische aandoeningen.

Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld een verkeerde beweging hebben gemaakt, sportblessures hebben opgelopen, een slechte houding hebben ontwikkeld of last hebben van degeneratieve aandoeningen zoals artrose of hernia.

Ook mensen met werk gerelateerde rugklachten of klachten als gevolg van een zittende levensstijl kunnen baat hebben bij rug fysiotherapie.

Rugfysiotherapie

Bij welke klachten werkt rug fysiotherapie?

Fysiotherapie kan effectief zijn bij een breed scala aan rugklachten, waaronder lage rugpijn, nekpijn, ischias, hernia, spierspanning, en overbelasting. Door middel van verschillende technieken zoals oefentherapie, mobilisaties, stabilisatietraining en massage kan een rug fysiotherapeut de klachten verminderen, de mobiliteit verbeteren, de spieren versterken en de algehele functie van de rug herstellen.

Daarnaast richt deze fysiotherapie zich vaak ook op het aanleren van goede houdings- en bewegingspatronen om herhaling van klachten te voorkomen.

Fysio Totaal Waalwijk, uw specialist in rug fysiotherapie

Het identificeren van de oorzaak van rugpijn is een uitdagende taak vanwege de complexiteit van de rug. De rug bestaat namelijk uit honderden botjes, pezen en spieren. Onze rug fysiotherapeut legt daarom de focus op zowel de diagnostiek als de behandeling van rugklachten.

Onze therapeut combineert expertise met empathie, en we streven ernaar om niet alleen uw symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. Kies voor Fysio Totaal Waalwijk en ervaar de zorg en toewijding die uw rug verdient. Herontdek bewegingsvrijheid en welzijn met onze deskundige begeleiding.

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Betrokken, vriendelijke medewerkers"

Fijne praktijk, betrokken, vriendelijke medewerkers, kunnen goed inspelen op persoonlijke behoefte, aanrader
- Chris vd boom -

Fysio Totaal Waalwijk

Waarom kiezen voor Fysio Totaal in Waalwijk?

Op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken

Alle kennis, technologie en apparatuur wordt tijdig vernieuwd

Uitsluitend zeer hoog opgeleide fysiotherapeuten

Veel specialismen onder dak

Binnen 48 uur terecht

Fysio Totaal

Wij helpen u graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Totaal Waalwijk op 0416 – 336537